Net gemist

Deze activiteiten hebt u net gemist

zondag, 9 juli, 2017 - 13:00 tot 17:30
Zin om op een ongedwongen en vrijblijvende manier kennis te maken met Lets Beveren?

Fiets dan mee op zondag 9 juli voor een ontspannend en aangenaam fietstochtje in eigen streek. Één van onze leden stak een wondermooi parcours in elkaar. Laat deze kans niet voorbijgaan en ontdek mooie groene plekjes in eigen streek.

Wij staan startensklaar om 13u00 op Beveren Markt. Jij ook? In één a anderhalf uur fietsen we naar Bazel. Naar keuze picknick je in het Bazelse Wissekerkepark of drink je iets in den Duiventoren in het park. De terugtocht duurt ook één à anderhalf uur en gebeurt ook op het gemak.

Geef een seintje als je mee zal rijden : jan-ien@skynet.be

Meer info nodig? Contacteer ons via info@letsbeveren.be
Grote Markt Grote Markt, 9120 Beveren
zondag, 12 maart, 2017 - 11:00 tot 16:00
LETS Beveren heeft ondertussen al een kleine 3 jaar een samentuin op de Kruibekesteenweg in Beveren. De samentuiniers noemen zichzelf de Potige Puiten.

Hun samentuin sluimert nog in winterslaap... er is al wat gewoel maar nog niet echt iets te zien...

Maar niet getreurd, we kennen een hof waar al wel volop gewerkt wordt: bij Letser Marcel.

We gaan allemaal samen snoeihout opruimen bij Marcel, in de frisse lucht en in een mooie omgeving, met een stoof en een toog voor t geval het weer toch roet in het eten strooit.

We verhakselen wilgentwijgen en dunne takken, en laten de dikkere stukken gestapeld liggen op de wei. (brandhout)

Je hoeft niet te komen helpen van begin-tot einduur, laat ons weten wat je kan doen. Er wordt zeker voldoende gepauzeerd.

Breng zelf je lunchpakket mee, drank wordt wel voorzien.

Dit is een samenwerkletsklets: er worden hiervoor geen beverkes uitgewisseld, puur voor t plezier!

Wie houtsnippers wil meenemen, kan dat zeker maar breng zelf grote zakken mee?

Wie lange twijgen nodig heeft voor een vlechtmuurtje of wilgenhut, ook a volonté verkrijgbaar.

Vele groeten, laat ons weten of je er wel of niet zal bijzijn ?
De Keet Polderstraat 37, 9120 Beveren
zaterdag, 11 februari, 2017 - 09:30 tot 12:00
Schrijf je snel in voor deze spoedcursus EHBO voor de fiets. Dan, de bakfietsman komt langs en demonstreert hoe je je fiets opnieuw lenteklaar maakt. Hoe vervang je een band ? Waarop let je om je band op te pompen? Wanneer vet je je ketting in, is dat noodzakelijk en vooral hoe doe je het? Hoe zorg je voor remmen die goed werken ? Is het verstandig om zelf remblokjes te vervangen? Wat laat je beter over aan een vakman? Verder gaat onze mobiele fietshersteller graag in op jouw vragen.

Begeleiding: Dan de bakfietsman van LETS 2070
Breng mee: je fiets, een vod, een karton of stuk plastic om onder je fiets te leggen. Niet noodzakelijk maar handig om mee te brengen als je het hebt: steeksleutels (10-15 mm), inbussleutels, schroevendraaier,..
Inschrijving op voorhand noodzakelijk
Inkom: 5 beverkes voor Letsers, € 5 voor niet-Letsers
Materiaal zoals remblokjes of een nieuwe band kunnen, indien gewenst, aangekocht worden bij Dan.
Speelpleingebouw Bartje Floralaan 35A, 9120 Beveren
donderdag, 12 januari, 2017 - 19:30 tot 22:15
Wandel mee het nieuwe jaar in. Samen met natuurgids Inge Smolders ontdekken we onbekende natuur in het door de volle maan beschenen wegjes. Iedereen welkom, lid of geen lid.
Parking Hof ter Saksen Haasdonkbaan 101, 9120 Haasdonk
woensdag, 14 december, 2016 - 19:00 tot 23:30
Voor de laatste volle maan van dit jaar laten wij het licht schijnen. We verwarmen ons aan het vuur, aan warme woorden van verschillende dichters en aan het samenzijn.
Kortom een goede gelegenheid om te genieten van een Oudejaarsreceptie en uit te kijken naar een gloednieuw Letsjaar.
De Keet Polderstraat 37, 9120 Beveren
maandag, 14 november, 2016 - 18:15 tot 22:15
November, een ideale maand om je kerstattributen af te stoffen en te keuren. Kan het er nog mee door of ben je het ondertussen een beetje beu?
Kom dan op maandag 14 november van 19u00 tot 22u00 naar het Kerstruil- en geefmarktje van LETS BEVEREN.
Verletsen, ruilen, weggeven? Jij kiest.
Wat komt in aanmerking? Typische spulletjes zoals slingers, lichtjes, kerstballen, kerststallen, … maar ook kerstkleding, kerststukjes of kersthapjes.

Spelregels:
- Enkel spullen in goede staat worden aangenomen
- Breng je spullen binnen op 14 november vanaf 18u00 in de oude pastorij, Perstraat 8 in Haasdonk.
- Vermeld duidelijk of je het wil verletsen (V) of weggeven (W).
- Indien je het wenst te verletsen, vermeld duidelijk je letsnummer en het aantal beverkes
- Niet verletste spullen dienen door de brenger terug meegenomen te worden om 22u00
- Ook niet-Letsers zijn welkom, voor hen geldt een speciale regeling
- In de zaal is nog geen drankvoorziening. Het is daarom handig als je zelf een drankje meebrengt.
Oude Pastorij Perstraat 8, 9120 Haasdonk
zondag, 16 oktober, 2016 - 16:00 tot 21:00
Voel je welkom op deze letsklets. Een letsklets is een samenkomst van letsers en niet-letsers. Op die manier maak je kennis met onze werking en onze leden.
Breng zelf een pompoen of biet mee, een warme trui en wat goede wil. Duik in je keukenla, gereedschapskoffer of naaidoos en breng alles mee wat snijdt, zaagt, schuurt, prikt of zelfs boort. Leer hoe je het pompoensnijden naar een hoger niveau tilt. We zorgen voor ambiance, technische hulp en inspiratie.
Ideaal als vrijblijvende kennismaking met LETS Beveren. Graag een mailtje naar info@letsbeveren.be om te laten weten dat je komt.
Tuin Halfdreef Halfdreef 21, 9120 Beveren
zondag, 25 september, 2016 - 14:15 tot 17:15
Letsleden brengen tweedehandskledij binnen. Modellen showen de kleding op de catwalk. Pas dan kan er geboden worden op de kleding. Degene met het hoogste bod neemt de outfit mee naar huis. Cleopetra en Cleopatra praten het geheel aan elkaar en leiden alles in goede banen.
Sfeer en ambiance verzekerd.
Ook niet-Letsers zijn welkom. Maak kennis met onze werking en geniet van een leuke zondagnamiddag.
De keet Polderstraat 37, 9120 Beveren
zondag, 21 augustus, 2016 - 13:30 tot 17:00

Sabine en Remy knutselden een fotozoektocht in elkaar. Neem vrijblijvend deel.

Grote Markt Grote Markt 2, 9120 Beveren
donderdag, 18 augustus, 2016 - 19:15

Sabine en Remy knutselden een fotozoektocht in elkaar. Neem vrijblijvend deel.

zondag, 24 januari, 2016 - 14:30

Linda en Remy nodigen je uit voor een zondagnamiddag gezelschapsspelen.

Iedereen welkom

Huis Lombaert Kloosterstraat 37, 9120 Beveren
vrijdag, 25 december, 2015 - 15:00

Met een klein maar internationaal gezelschapje wandelden we rond de De Ster, Remy was gids van dienst. We bestudeerden de Keltische bomenkalender en genoten van een drankje in De Brokkelinck.

De Brokkelinck De Brokkelinck, Brokkelinckstraat, 9100 Sint-Niklaas
zondag, 27 september, 2015 - 15:00

Iedereen wordt verwacht met 1 tot 10 kledingstuk(ken). Alle maten welkom. Bij het binnenkomen waardeert een dame met een ervaren mode-oog jouw ongewenste kledij, van 1 tot 5 beverkes. Vrouwen/mannen/kinder-, sportkledij, accessoires,... alles gaat op rekken.

Als iedereen binnen is, kan je naar hartelust kiezen, passen en keuren. Op de catwalk flaneren ideale modellen in de maat (S,M,L,XL), en de populairste kledingstukken worden per opbod verkocht. Hapjes, drankjes, muziekje, pashokjes, spiegel aan de wand en al. Dit mag je echt niet missen! Laat ons weten of je komt ? Laat ons zweten als je pas op de dag zelf beslist...

De Keet Polderstraat 37, 9120 Beveren
zaterdag, 29 augustus, 2015 - 14:00

Eind augustus verzamelden we opnieuw voor een wandeling. Deze keer volgen we het 10 000 stappen pad in Beveren en sloten af met een picknick op het warmste plekje van Beveren: de kruidentuin in Cortewalle.

Cortewalle, Beveren
vrijdag, 31 juli, 2015 - 18:00

Yep, juli 2015 had er net op het nippertje nog ééntje: een volle maan. En dat was in juli de tweede keer. Gemiddeld om de 2 jaar en 8,6 maanden is het niet één keer maar twee keer volle maan in een maand. Dit wordt een blauwe maan genoemd.

En dat vierden we met een boswandeling. Remy leidde ons rond in de prachtige Clingse bossen. Dankzij Lien weten we nu hoe een regenworm zich voortbeweegt, hoe een spitsmuis leert eten en hoe een vijgenblad er in het echt uitziet. Na de wandeling zorgde een blauwe-maan-fan voor blauwe drankjes (Cava + Blue Curaçao: een aanrader) en blauwe hapjes.

Clingse bossen
dinsdag, 2 juni, 2015 - 19:00

Hoewel begin juni was het toch nog fris genoeg om een licht winterjasje aan te trekken. Een tiental leden trotseerden de wind en vertrokken om 19 uur vanuit De Keet voor een wandeling. Onze gids Remy stapte snel door en loodste ons via het Zillebeek naar de Polderdreef. We flitsten voorbij Singelberg en genoten van verlaten paden. We sloten af in De Keet met een good oll fire.

De Keet Polderstraat 37, 9120 Beveren
dinsdag, 28 april, 2015 - 19:30

Deze keer een sobere Letsklets uitvoering. We komen samen in café de Repliek in Melsele en drinken op onze gezondheid en op de ontluikende lente. Iedereen welkom.

Café De Repliek Hazaarddam 2 9120 Melsele
zaterdag, 7 februari, 2015 - 16:00

Een Letsklets is een open en vrijblijvend ontmoetingsmoment waar Letsers en niet-Letsers elkaar kunnen ontmoeten, een beetje praten en genieten van een stukje cake. Zéér uitzonderlijk wordt deze Letsklets voorafgegaan door een 'gesloten gedeelte'. Vanaf 13u45 tot 16u00 zal er een brainstorm zijn met een aantal Letsers en niet-Letsers.. Om de werking van onze groep te optimaliseren staken 2 van onze leden Chris en Lara een hoogst originele brainstorm in elkaar. Hiervoor zoeken we ook nog enkele 'Wilde ganzen'. Wilde Ganzen zijn mensen die onze werking niet (of toch niet goed) kennen.

Huis Lombaert Kloosterstraat 37, 9120 Beveren
zaterdag, 24 januari, 2015 - 13:00

Ook deze laatste zaterdagnamiddag van de eerste maand van 2015 trapten een aantal vrijwilligers van LETS Beveren het Repair Café mee op gang. Samen met een aantal andere vrijwilligers herstelden ze dat het een lieve lust was. Dankjewel Katelijn, Marc, Marleen, Milo, Conny, Werner, André, Dany, Loretta en Caroline.