Lid worden

Iedereen kan lid worden!

Iedereen, ongeacht leeftijd, opleiding, maatschappelijke status, geloof of persoonlijkheid kan bij de LETS-kring komen. Vind je het een tof systeem en ben je gemotiveerd om er ook werkelijk iets mee te doen, dan ben je welkom. Woon je in de regio Beveren(-Waas), dan ben je bij LETS Beveren aan het goede adres. Woon je in een andere regio, dan sluit je wellicht best aan bij een andere groep, zie hiervoor www.letsvlaanderen.be.

Lid worden

Wie lid wil worden, neemt eerst contact op (formulier onderaan). Er zal een afspraak gemaakt worden om je alle uitleg te geven. Of je kan ons bezoeken op één van de komende LETS-bijeenkomsten. Er wordt eenmalig een waarborg gevraagd van 15 euro. Per jaar betaal je ook lidgeld, nl. 8 euro. Dit lidgeld dient om verzekering, webruimte, promotiemateriaal, folders ... te betalen en vormt bovendien ook een drempel(tje) zodat niet iedereen zomaar eens lid zou worden 'om eens te kijken'. We vragen ook een jaarlijkse bijdrage van een half uur in 'beverkes', onze LETS-eenheid. Die kun je terugverdienen door iets wat je leuk vindt voor iemand anders of voor de groep te doen.

Inschrijven voltooien

Kan je je terugvinden in de LETS-filosofie, ondertekende je het huishoudelijk reglement, en heb je je overschrijving gedaan, dan krijg je van ons een gebruikersnaam en een wachtwoord en heb je dus toegang tot het ledengedeelte van onze site. Op de site zie je een overzicht van alle leden met hun persoonsgegevens, de dingen die ze aanbieden en vragen en heb je toegang tot een handig systeem om je beverkes zelf te beheren en te verdelen... Indien je geen internetaansluiting hebt, zoeken we een peter/meter in je buurt die dat voor jou doet.

Aan de slag

Nu is het enkel nog aan jou om contact op te nemen met letsers wiens vraag/aanbod jou interesseert. Wacht niet tot anderen zelf contact opnemen met jou. De ervaring leert dat de nieuwkomers met de meeste zin voor initiatief ook snel de meest actieve nieuwe letsers worden. Aarzel niet om eerst beverkes uit te geven en er dan pas te verdienen. Belangrijk is dat je begint te letsen en wat letsers leert kennen. Zij zullen je wel vertellen wie welke dienst vraagt of aanbiedt. En zodra je wat mensen kent gaat de bal aan het rollen. De beste manier om in contact te komen met andere letsers, is simpelweg door te letsen of deel te nemen aan één of andere LETS-activiteit.